zondag 22 april 2012

Nog eens naar Nederland


De uitstappen die ik naar Nederland maak staan steeds in het teken van textiel. Zo was ik vorige week bij Bep , inderdaad de meest gastvrije en leukste quiltwinkel die ik al bezocht heb. Bep stond onmiddellijk klaar met koffie en terwijl ik me verkneukelde tussen zoveel mooie stofjes en spulletjes verkende manlief de prachtige tuin.In Otterlo was er in het Nederlandse tegelmuseum een quilttentoonstelling gelinkt aan de tegels. Met een variatie van technieken werden tegels en vloeren in textiel nagemaakt.De tentoonstelling van Vlisco in  Arnhem  toont naast de geschiedenis van het bedrijf vooral de rol en  betekenis van de gebatikte stoffen in de wereld en in de moderne textiel en mode.

Dank zij het jaarlijks quiltweekend in Nieuwkerke ben ik bevriend met  Berna, het was een hartelijk weerzien, daar we veel te vertellen hadden en ik al haar quiltwerk te zien kreeg ben ik vergeten om een foto te nemen, de herinneren aan het bezoek zijn er niet minder mooi door.

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk weer een uitstapje naar ons landje en wederom veel moois gezien! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om een verslagje te lezen van je bezoekje aan Nederland.
  Ons weerzien vond ik heel erg fijn en ik geniet dagelijks van de lieve cadeautjes die je meebracht. Ook mocht ik meegenieten van de heerlijke bonbons. Nogmaals erg bedankt maar dat jullie er waren was het grootste cadeau!
  Liefs Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig vind jij de uitstapjes naar Nederland net zo leuk als ik uitstapjes naar België.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super dagen heb je gehad bij onze noorderburen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te zien en te lezen hebben jullie een paar heerlijke dagen in Nederland gehad!
  Heerlijk hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superdagen heb je gehad en leuke ontmoetingen enig
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hildeke, wat ben ik blij voor jou dat je zo'n superdagen gehad heeft! Ja Berna is een lieve leuke dame. Al de tegels zelf zijn een voorbeeld voor een quilt nog twee boordjes errond en het bloempatroon overnemen om in de boord te quilten en klaar is kees! eens proberen, echt iets voor jou! hihi..... dikke knuffel Carine

  BeantwoordenVerwijderen