vrijdag 22 februari 2013

Vol enthousiame

Sinds het ufo-weekend heb ik uitsluitend verder gewerkt aan de Nearly Insane. Ik was enkele maanden geleden nog van plan om met deze quilt te stoppen, maar nu is daar zeker geen sprake meer van.
maandag 18 februari 2013

De buit


Een bus met enkel  enthousiaste handwerk-dames reed vorige vrijdag richting Parijs. Het was al enkele jaren geleden dat ik de beurs L"Aiguille en fête bezocht had, ik wou dus opnieuw gaan kijken wat de nieuwe ontwikkelingen zijn op vlak van quilten en borduren. Echte verrassingen waren er niet maar het is een feest om zoveel mooie patronen te zien, het stimuleert zeker om zelf aan de slag te gaan.

Bewust van wat er nog in de kast en de schuiven ligt heb ik geen stofjes gekocht maar enkele praktische spullen en patronen.


Een sluiting voor een beursje, mooie ritsen, labels, speciaal lint en knopen allerhande.

Het is niet dat er geen projecten meer liggen te wachten maar aan deze patronen kon ik niet weerstaan.
En na het schrijven van dit blogje zal ik nog even lezen in de nieuwste Simply Vintage.


                                                      


vrijdag 15 februari 2013

Met gaatjes


Het is er nog niet het weer voor maar de trui met gaatjes is af. Helemaal naar de zin van Lies.

woensdag 13 februari 2013

Zonder verpinken...


Merk je de concentratie tijdens  het ufo-weekend??? Geloof het maar... soms was het  stil tijdens het naaien , daarnaast zongen sommigen mee met toppers uit de jeugdjaren.
 Er was ook op tijd en stond  een natje en een droogje.
's Avonds trokken we naar een brasserie in het dorp ,
om daarna met nieuwe energie nog verder aan onze ufo te werken.

Met dank aan Katrien voor het lenen van enkele foto's.

zondag 10 februari 2013

Ufo-weekend

Tijdens de verbouwing van ons huis verbleven we in een vakantiewoning, de ufo-beeërs kwamen en zagen dat het er goed was en toen ontstond het idee om daar eens samen te komen voor een ufo-weekend.
Dit weekend was het zo ver.

Een voor een kwamen Katrien José, Guute en Inge 
gepakt en gezakt aan.
Er werd flink doorgewerkt aan de ufo's maar er was ook tijd voor een babbeltje en een aperitiefje.
José had een echte affo.
 De anderen werkten aan projecten die nog wel enige tijd onder de ufo's gecatalogeerd zullen worden, we hebben dus nog alle reden om verder te gaan met de ufo-bee!

donderdag 7 februari 2013

Haast en spoed...

Je kent het wel, vlug even een naadje stikken zodat die lap dan weggelegd worden...

 
Je hebt een machine die perfect stikt en ook snel
als het moet...

Maar opeens, voor het eerst na 50 jaar ervaring, is één seconde onoplettendheid genoeg om alles stil te leggen...
                                   
de naald stikt niet alleen door de stof maar ook door een vinger die in de weg ligt...

helemaal er door, het puntje van de naald onderaan zichtbaar. De huisarts krijgt de naald niet in beweging, dan maar naar spoed... we vertrekken om 15.06u.

zoiets is geen prioriteit, het bloedt bijna niet, de pijn is goed te verdragen... dus wachten...wachten en  een RX maken  en wachten... tot na drie uur wachten er toch een chirurg kwam en de naald kon verwijderen, weer wachten om nog een RX te maken om te controleren of alles verwijderd is...wachten op het resultaat... en... er is nog een klein stukje te zien... wachten tot de chirurg terugkomt... laatste stukje eruit peuteren en daarna weer een RX... ondertussen wachten op een baxter met antibiotica want de naald zat door het beentje... de verpleegster komt met een reuze spuit antibiotica en de dokter brengt goed nieuws: alles is verwijderd... we kunnen naar huis... het is 20u55 als we onze garage binnenrijden.Haast en spoed zorgen voor veel tijdverlies !!!

maandag 4 februari 2013

En maar breien...


Van het een komt het ander... zo  ging het ook met de breirol. Toen mijn aangetrouwde dochter de mooie patronen zag wou ze een trui met gaatjes. Het was een meevaller dat ik nog wit katoen had en ook tal van oude brei-en handwerkboeken waaruit ze kon kiezen.


 Het was heel leuk om in die oude boekjes te neuzen, soms zag ik iets waarvan ik  vergeten was dat ik het ooit gemaakt had toen onze jongens nog klein waren. Na veel wikken en wegen is haar keuze op deze zomerse trui gevallen.