woensdag 28 maart 2012

De vergeethoek


Hebben jullie ook  zo'n kast waarin oude kledij bewaard wordt voor "je weet maar nooit"? Toen ik daar ging rommelen, op zoek naar kledij uit de seventies voor mijn aangetrouwde dochter, lag in de vergeethoek deze rok.                                                        



 



Ik naaide hem begin de jaren 80, geïnspireerd door een model dat ik zag in het tijdschrift "Handwerken" uit 1978. Ik herinner me dat het moeilijk was om het bloemenmotief met textielcarbon op de stof te tekenen.



Er hoorde eigenlijk ook nog een bloesje bij, in dezelfde stof, met het paarse bloemetje geborduurd op een borstzakje. Helaas, het bloesje bestaat niet meer. 



9 opmerkingen:

  1. Wat een schat, Hilde, heel herkenbaar, maar dan als -sorry- tafelkleedje bij mijn oma. k heb niet zo'n kast, maar er moet wel nog ergens in de kast een hele oude nachtjapon en jaren 50 jurk van mijn oma liggen. Helaas pas ik niet meer in de jurk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zeg als die nou nog past kan je het zo dragen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zeggen ze dan ook alweer? Wie wat bewaard die heeft wat...
    Wat goed dat je die rok nog hebt bewaard!
    Groetjes Klaske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja dat weet ik nog maar al te goed, had een witte rok met daarop een verticale bloemenslinger geborduurd en daarop maakte ik een topje en een mouwloos jasje! Is helaas bij de verhuizing weggegooid! Wat enig dat jij hem nog bewaard hebt! Is weer helemaal in! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk om dat terug te vinden. Nee zo lang heb ik geen kleding bewaard.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hilde wat leuk deze rok. Niet meer om nu te dragen, maar wel een leuke herinnering. Je hebt het prachtig geborduurd...

    BeantwoordenVerwijderen