maandag 12 december 2011

Schoolfeest

De Torteltuin, de Freinetschool waar onze kleinkinderen schoollopen, was zaterdagavond omgetoverd tot een enorm ruimteschip. De bezoekers konden doorheen de witte ruimte de planeten verkennen.
Dit spektakel had weken voorbereiding gevraagd, met de hulp van juffen en ouders werken de kinderen zelf het thema uit. Twee klassen hadden gekozen om met textiel de planeet Neptunus uit te beelden.


De zesjarigen hebben leren vlechten, haken en pomponnen maken, ze deden dit met veel enthousiasme, soms verbaasd dat het lukte. Ik ben enkele namiddagen gaan helpen, mijn moeder die toen bij ons logeerde, leerde haar achterkleinzoon en enkele klasgenootjes haken.


Het werd een geslaagd schoolfeest. De lokalen waren heel sfeervol aangekleed met allerlei textiele spullen en gedecoreerd met werkjes van de kinderen zodat je eventjes vergeten was dat je de Torteltuin was, of nee, juist niet: een schoolfeest van de Torteltuin is zo uniek dat je beseft dat dit alleen hier mogelijk is!


Alle kinderen en medewerkers, die tijdelijk in de ruimte verbleven, waren allemaal in het wit gekleed: hip, retro, sportief... alles was mode!

En is dit geen super-hip-feestelijk rokje???

Dat heb ik vrijdag nog genaaid voor mijn aangetrouwde dochter... ik vond haar wel het mooiste ruimtewezen!

10 opmerkingen:

 1. leuk dat je ma ook kon helpen, ze zal supertrots zijn op haar achterkleinzoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bijzonder schoolfeest. Leuk dat je in de gelegenheid was om te kunnen helpen.
  Ter geruststelling, er is 500 gram bonbons mee naar huis gegaan van Dumont. Lekker maar eerlijk gezegd vind ik de Leonidas lekkerder.
  Liefs Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's en wat een geweldig schoolfeest. Wat een berg werk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was hard werken maar toch ook erg genieten, hé!
  Prachtig dat rokje op de laatste foto!
  En kennen we die meneer in pelsen jas ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik gniet van met de kindjes te werken. Ik mis dat toch wel, nu ze een heel stuk zelfstandiger zijn en geen hulpouders meer nodig hebben op de inmiddels middelbare scholen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het toch leuk als iedereen bij zoiets wordt betrokken! De school van mijn kinderen was ook zo, veel creativiteit en betrokkenheid van de ouders. Leuk dat ook je moeder mee kon doen! Gaaf rokje ook! Fijne dag, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk schoolfeest is dat geweest en het rokje is super.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Hilde, ik zag dat je volger was geworden, en wat heb jij een leuke blog! zet je meteen bij mijn bloglijst, ik zag dat je ook de mysterie aa het doen was, of bijna klaar was, ga jij hem ook blok voor blok doorquilten? daar ben ik nu mee bezig.
  We horen en lezen vast van elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat lijkt mij een leuke school, en alle oma's die met handwerken hebben meegeholpen voor zo'n geslaagd feestje, geweldig leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat enig Hilde! En hoe speciaal dat overoma haar achterkleinzoon haken kan leren.
  Groetjes, Merel

  BeantwoordenVerwijderen