woensdag 28 maart 2012

De vergeethoek


Hebben jullie ook  zo'n kast waarin oude kledij bewaard wordt voor "je weet maar nooit"? Toen ik daar ging rommelen, op zoek naar kledij uit de seventies voor mijn aangetrouwde dochter, lag in de vergeethoek deze rok.                                                         Ik naaide hem begin de jaren 80, geïnspireerd door een model dat ik zag in het tijdschrift "Handwerken" uit 1978. Ik herinner me dat het moeilijk was om het bloemenmotief met textielcarbon op de stof te tekenen.Er hoorde eigenlijk ook nog een bloesje bij, in dezelfde stof, met het paarse bloemetje geborduurd op een borstzakje. Helaas, het bloesje bestaat niet meer. zaterdag 17 maart 2012

Er was weer een bee ! Wie zit er hier zo naarstig te naaien???  Het is Sabine die probeert om perfecte hoekjes te krijgen aan een blok voor haar quilt in wording. Katrien kijkt over de schouder naar Quute, die breit een kleurrijke sjaal voor dochterlief.
Inge en Katrien C. hebben heel wat steekjes genaaid, ik kan wel zeggen dat we heel naarstig geweest zijn.
Inge showde haar prachtige CW en ik had de vingerhoedjesquilt bij. Die groeit gestaag...


dinsdag 6 maart 2012

Hartjesruil

Alhoewel ik wist dat er een pakje van de hartenruil kon komen, was ik toch verrast toen er een grote vlop in de brievenbus vond.

Willeke de la Chambre maakte dit lammetjeshart, zowel voor- als achterkant hebben een mooi ontwerp. Haar motto "Geniet nooit met mate" is voor mij niet zo moeilijk om te volgen. Er hangen al tal van hartjes van quiltvriendinnen aan de balk.