vrijdag 31 augustus 2012

donderdag 30 augustus 2012

Patroon 15

Bij Jookies   was er vorige week een nieuw patroon van de broddellap. Ik ben direct aan de slag gegaan. Tamelijk eenvoudig, je mag alleen niet verstrooid zijn, wat bij mij al eens gebeurt. De zigzag lijn geeft een speels resultaat.

maandag 27 augustus 2012

D-E merklap

Het is al weer meer dan een week geleden dat de borduurtentoonstelling van Naald en Draad plaatsvond in Roermond.  Er waren een tiental uitvoeringen van de Friese Merklap te zien, ook die van mij.


Het verhaal over de merklap en wat er allemaal aan fraais te zien was op de tentoonstelling , dat kan je hier lezen. Het was meer dan de moeite om op de warmste dag van het jaar de lange rit te maken, ik werd vooral bekoord door roodwerk.

donderdag 23 augustus 2012

Merci, Wim !

Terwijl haar  DH  aan het werk was om een rek voor  haar te maken was ook hier mijn lieve man aan eenzelfde werk bezig.
Er werd gezaagd, gelijmd, geschuurd en geklopt, met veel enthousiasme blijkbaar want DH sloeg zichzelf een bloednagel toen alles samengeklopt werd.
Als al het stof weg was heb ik de geborduurde tafellakens en -lopers als proef  over het nieuwe wasrek gedrapeerd.Mooi toch... en ook praktisch.
Dikke MERCIE, Wim!

woensdag 22 augustus 2012

Een oud breiboek

Waar haalden onze moeders al die kennis om sokken, knielappen, mutsen en meer te breien???
Misschien wel uit dit boek.
Een jaartal staat er niet in vermeld maar het is nog geschreven in de oude spelling. Aangezien de spelling in 1946/47 gewijzigd werd zal het boek waarschijnlijk dateren van kort na WO II.
In het derde leerjaar (1958/59) leerde ik meerderen en minderen door deze slip onderbroek te breien, niet in wol maar in hard katoen. Ik heb ze gelukkig nooit gedragen!

Wil je een warm bedjasje breien of een combinaison???
Ik kan je steeds de werkwijze bezorgen!

vrijdag 17 augustus 2012

De H van Hilde

Enkele maanden geleden had ik hier
laten zien dat ik met het Ha-ha project begon. Ondertussen heb  ik nog meer tinten groen borduurgaren verzameld en nog meer letters genaaid.Een plezierig handwerk, met veel afwisseling!

zondag 12 augustus 2012

En breien maar...
 Met de breirol van Jookies gaat het vlot. De 14 blokken zijn klaar.
Er zijn twee nieuwe blokken van Annelein, het kriebelt om verder te breien. Maar eerst wat borduren aan het Ha-ha borduurwerk, dat zie je een volgende keer.


dinsdag 7 augustus 2012

Breikriebels

Het was zo leuk om de breirol van Annelein te maken dat ik maar begonnen ben met de broddellap van Jookies. In een grote doos met allerlei handwerkbenodigdheden die toch zeker niet mogen verdwijnen, heb ik nog oud katoen gevonden zeker zo oud als mezelf, het komt nog van mijn grootmoeder.
Met helpende handen heb ik er twee bollen van gemaakt, één draad was te dun om te breien.

Hier zie je het resultaat van de eerste twee patronen.