zondag 22 april 2012

Nog eens naar Nederland


De uitstappen die ik naar Nederland maak staan steeds in het teken van textiel. Zo was ik vorige week bij Bep , inderdaad de meest gastvrije en leukste quiltwinkel die ik al bezocht heb. Bep stond onmiddellijk klaar met koffie en terwijl ik me verkneukelde tussen zoveel mooie stofjes en spulletjes verkende manlief de prachtige tuin.In Otterlo was er in het Nederlandse tegelmuseum een quilttentoonstelling gelinkt aan de tegels. Met een variatie van technieken werden tegels en vloeren in textiel nagemaakt.De tentoonstelling van Vlisco in  Arnhem  toont naast de geschiedenis van het bedrijf vooral de rol en  betekenis van de gebatikte stoffen in de wereld en in de moderne textiel en mode.

Dank zij het jaarlijks quiltweekend in Nieuwkerke ben ik bevriend met  Berna, het was een hartelijk weerzien, daar we veel te vertellen hadden en ik al haar quiltwerk te zien kreeg ben ik vergeten om een foto te nemen, de herinneren aan het bezoek zijn er niet minder mooi door.

vrijdag 20 april 2012

Bij de hoppequilters

Na een periode van afwezigheid waren  Carine en José weer van de partij. Vooral Carine had veel om te showenDat is wel de moeite hé... Carine heeft veel ideeën en talent om mooie en leuke creaties te maken met stofjes.  Sibylle werkt, zoals ik, af  en toe aan haar vingerhoedjesquilt.

En tussen al dat moois was er ook veel lekkers...

zaterdag 14 april 2012

UFO-bee

Bij Katrien was er vandaag een gezellige UFO-bee. Dat sommige onafgewerkte quilts of projecten soms maanden of jaren onaangeroerd in de kast blijven liggen kent menige quiltster, ik dus ook. Het was dan ook een prima idee om een bee te organiseren waar enkel gewerkt mocht worden aan een quilt waaraan we meer dan een jaar geleden aan begonnen waren.

Inge naaide sashings aan het CWD, Katrien heeft een miniquiltje helemaal gequilt, José quiltte haar huisjesquilt, Guute heeft het middenblok van de Morell afgewerkt en ik heb na anderhalf jaar de nearly insane weer een blokje groter gemaakt.
Er werd flink gewerkt, iedereen was tevreden over het resultaat. Ik zie het weer zitten om verder te werken aan de NI.

Katrien kon ook haar afwerkte top van de CWD laten zien.
 We hebben ook deze Coblestone die ze jaren geleden maakte kunnen bewonderen.
 Wie het meeste ufo's heeft zal ik niet verklappen maar we kregen allen moed om onaffe quilts verder af te werken. De quiltpolitie  is zelfs langs geweest: we mogen de eerste drie maanden aan geen nieuwe projecten beginnen !!!

donderdag 12 april 2012

Een nieuw project

Dit boek lag al lang in de kast en af en toe had ik een ABC gebruikt voor een klein borduurtje.

 Vorig jaar vond kocht ik dit boek in Apt, Zuid-Frankrijk, vol oude alfabetten. Ik zou er toch wel iets willen mee doen... eerst dacht ik aan een merklap met alle ABC 's die ik mooi vond maar dat zijn er heel wat. Ik zou me moeten beperken.


Het  letterkastproject van Lida vind ik schitterend en ik ging op zoek naar een oude letterbak.

Kijk eens waar die nog gebruikt werd? Zo ver ben ik ze wel niet gaan halen.

Deze wil ik nu vullen met  H's en h's, de beginletter van mijn naam., zo kan ik veel variatie brengen door telkens een andere vorm te borduren. Ik heb voor groen garen gekozen.


zaterdag 7 april 2012

Bravo...


... voor

Rennie !
De rattenvanger van Hamelen zal over twee weken de kinderen van de zesde klas in de ban hebben, ze krijgen de passende outfit om als ratten tevoorschijn te komen. Je zag een tiental rattenstaarten in het gras liggen.
Nu zou ik ook nog rattenoren moeten maken... dat is voor volgende week.Mail je adres maar door Rennie.

Door jullie te laten raden heb ik titels gehoord van sprookjes die ik niet ken, ik zal die eens googelen want ik vind die verhalen een heerlijke wereld om eens in onder te duiken.

.
Fijne paasdagen!vrijdag 6 april 2012

Een hint

Het is tot nog toe niemand gelukt om het juiste sprookje te raden (vorig logje). Ik help jullie even op weg...
In het sprookje waarin de kinderen deze attributen  als een onderdeel van hun kostumering zullen dragen, speelt een muziekinstrument een belangrijke rol!

Ga terug naar je kindertijd en geef het goede antwoord, tot zaterdag12u.

donderdag 5 april 2012

???


Wat ligt er daar op ons gras???

Het is het naaiproject waarmee ik de laatste week bezig was. De freinetschool de Torteluin werkt een thema uit rond een sprookje. 
Wie voor zaterdagmiddag 12 u kan raden voor welk sprookje deze "dingen"  nodig zijn krijgt een leuke give-away!

dinsdag 3 april 2012

Speldenkussen

Leuk idee van Katrien om op te roepen om onze speldenkussentjes te laten zien.
Deze maakte ik met een vuilzakje er aan, eentje voor de naaitafel en eentje bij de naaimachine.


Hier zie je kussentjes die ik borduurde toen ik naar de kantacademie ging, het was een kadootje om uit te delen bij mijn verjaardag.

Dit is ook eigen werk, in het quiltkussentje zijn de stofjes verwerkt van mijn eerste quiltje.

Deze speldenkussentjes kreeg ik op speciale momenten, het quiltweekend, de geboortje van Floortje en het geborduurde kussentje was 26 jaar geleden gevuld met doopsuiker, de snoepjes vonden een zoete mond en daarna heb ik het zakje opgevuld met wol. 

Nu ga ik nog speldenkussentjes zoeken op andere blogs. Hopelijk lukt dit, want sinds vorige week heeft het internet hier zotte kuren, we zijn veranderd van operator en dat loopt niet van een leien dakje.
Ik ben enorm achterop geraakt met lezen!